Vi skriver, språkgranskar och utbildar

Textomedia anpassar dina texter så att dina läsare förstår vem du är och vad du vill. Det är oss du anlitar när du inte får fason på din text – vi hjälper dig oavsett vilken sorts text du skriver och för vem. Vi arbetar som skribenter, copywritrar, teknikinformatörer, språkgranskare och utbildare, beroende på vad just du eller ditt företag behöver. Därför kan vi till exempel:

  • skriva nyhetsbrev, webbtext och broschyrer
  • skriva manualer, instruktioner och systembeskrivningar
  • skriva produktbeskrivningar och annonser
  • analysera, språkgranska och korrekturläsa rapporter, brev och facktext
  • utbilda i effektiv kommunikation och klarspråk

Några nöjda kunder …

Vi har bland annat skrivit tjänstebeskrivningar och översatt ramavtal åt telekom- och hostingföretaget Interoute, tagit fram teknisk dokumentation för Roslagsbanan åt järnvägsföretaget Transrail Sweden AB och utbildat på språkkonsultprogrammet vid Stockholms universitet. Det är dessutom vår förtjänst att papperstidningen Mobil är alldeles särskilt fri från irriterande småfel, eftersom det är vi som läser korrekturen.

Just nu är vi lite extra stolta över att få vara med och skriva MSB:s riktlinjer för Sveriges framtida, samlade krishantering. Resultatet får du se hösten 2014. Vi jobbar också med Funka Nu och deras informationswebb Funkaportalen, där vi uppdaterar de texter som finns och skriver krönikor.

… och så några hemliga uppdrag

Ibland går vi in som underleverantörer och de uppdragen kan vi förstås inte avslöja så mycket om. Men vi kan i alla fall berätta ungefär vad vi har gjort, nämligen: analyserat tillgängligheten hos webbtexter, populariserat vetenskapliga rapporter, skrivit handböcker (mikrocopy, tonalitet), skrivit nyhetsbrev, lett workshoppar (innehållsstrategi, sociala medier) och lärt blivande webbkommunikatörer att skriva för webben.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Kommentarer inaktiverade.