Vi är experter på innehåll, tonalitet och klarspråk

Textomedia är tre fristående textkonsulter som skriver, språkgranskar och översätter text. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med språk, utbildning och kommunikation i olika former.

Kaja Martin Wannberg är Textomedias textarkitekt. Hon förser texter med struktur och symmetri och ser till att form, terminologi och resonemang är konsekvent och elegant. Kaja tar sig gärna an specialiserad facktext och ser ordspråket ”en bild säger mer än tusen ord” som en utmaning.
Lena Furberg är Textomedias tillgänglighetsexpert. Hon tycker att klarspråk är demokrati i praktiken, och vet att man kan inkludera hur många som helst i en text med rätt ordval, tilltal och typografi. Vem vill använda en text som inte alla i målgruppen kan läsa eller förstå? Ja, det undrar Lena också.
Pompom Sönnfors är Textomedias ordorakel. Han är en gammal datanörd med böjelse för reklam, och hittills har vi inte stött på en enda formulering som han inte har kunnat fullända. Pompom ger sig helt enkelt inte förrän en text är lika stilfull som den är korrekt. Varför skulle han nöja sig med bara ”gott nog”?

 

Alla tre har examen från språkkonsultprogrammet vid Stockholms universitet och är medlemmar i yrkesföreningen Examinerade språkkonsulter i svenska (ESS).

Kommentarer inaktiverade.