Norska Språkrådets svadagenerator nu på svenska

Kämpar du med att skriva? Räcker inte orden till? Nu finns det hjälp att få. Med Språkrådets svadagenerator kan du slumpa fram färdiga meningar som är fyllda till brädden med de bästa flosklerna från offentlig prosa. Innehållet är redan färdigtuggat. Tidstypiska ord och uttryck serveras i ett lämplig format. Tal, anteckningar eller dokument? Inga problem! Låt svadageneratorn göra jobbet åt dig.

Ungefär så skriver norska Språkrådet om sin svadagenerator. Textomedia kunde bara inte låta bli att översätta denna roliga och smarta generator så att dess svada, full av floskler, tomma ord och svammel, blir lättillgänglig för alla.

Det blev succé! Sedan vi berättade om svadageneratorn på Facebook och Twitter för fyra dagar sedan har fler än tre tusen personer använt den och nästan tolv tusen svador har skapats. Särskilt glada blev vi över att svenska Språkrådet skrev om den på sin webbplats.

Några har tipsat oss om att det finns andra varianter av floskelgeneratorer, däribland en som är 20 år gammal. Men vi tycker att för mycket av det goda bara är gott.

Synd att det är mycket lättare att skapa floskler än att städa bort dem sen.

Textomedias översättning av Svadageneratorn hittar du här!

3 kommentarer till Norska Språkrådets svadagenerator nu på svenska

  1. Janina skriver:

    Hej! Vilken trevlig blogg ni har! Dock stavas det ”till brädden” och inte ”till bredden”. Det är en vanlig felstavning som jag brukar se i allt från tidningsartiklar till romaner. Det verkar uppenbarligen himla svårt att se skillnad på bredd och brädd. Lyft gärna upp det i ett eget inlägg, vetja!

  2. Pompom Sönnfors skriver:

    Attans! Tack för att du påpekade det. Nu har jag ändrat i texten. 🙂

  3. Pompom Sönnfors skriver:

    Alldeles nyss fick vi ett mejl från norska Språkrådet där de berättar att de har lagt till svadageneratorer för försäkringar och sjukvårdsadministration, och samlat dem på en egen domän. Snart kommer det också en för militärjargong. Vi kan bara bärga oss för att vi måste!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *